Dela Crematorium De Ommering (Spijkenisse) 3060

Bij een overlijden regelen en verzorgen onze lokale uitvaartverzorgers alles geheel naar de persoonlijke wensen van de nabestaanden. Door te adviseren en te inspireren, maar vooral door er te zijn. DELA heeft door het hele land eigen uitvaartcentra en crematoria. Met onze aangename locaties dragen wij bij aan een bijzonder afscheid en aan het vasthouden van mooie herinneringen. Nabestaanden waarderen de manier waarop wij uitvaarten verzorgen gemiddeld met een 9,1. Kijk voor meer informatie over crematorium De Ommering op www.crematoriumspijkenisse.nl


 

Medewerker Crematorium (25 uur) Spijkenisse


Jouw typische werkdag:

 

Het is maandagochtend bijna 8.30 uur als je het crematorium binnenloopt. Na het begroeten van jouw collega’s, pak je een kop koffie en sluit je aan bij de dagstart. Vier crematies en twee diensten met horeca; het wordt een drukke dag. Samen bespreken jullie de taakverdeling en bijzonderheden van vandaag. Als de dagstart eindigt heb je nog ongeveer een uur voordat de eerste dienst begint.

Als eerste bereid je het beeld en de muziek voor de diensten van vandaag voor. Je zorgt dat de aangeleverde PowerPoint-presentatie klaarstaat op de computer en loopt de presentatie door op de schermen in de zaal. Ook check je of het geluid van de microfoon aanstaat en of de muziekstukken in de juiste volgorde staan.

Voordat de dienst begint, kijk je op je telefoon. Je hebt de mail met daarin de planning voor morgen al ontvangen. Morgen begint jouw werkdag om 16.00 uur. Na afloop van de dienst loop je door naar de keuken, omdat je collega’s via de portofoon om ondersteuning in de horeca vragen.

De koffietafel is nog maar net afgelopen als je door mag naar je volgende afspraak: een memento-afspraak. Je ontvangt de nabestaande een laat ze ons assortiment met herinneringsproducten zien. Nadat je hun wensen hebt achterhaald merk je dat ze nog een beetje twijfelen over wat ze willen. Je geeft nog wat meer informatie en besluit in overleg om een vervolgafspraak te maken voor over twee weken. Zo hebben ze ruim de tijd om na te denken over wat ze willen.

Het is 13.30 uur als je naar de kantine loopt om te lunchen. Je hebt net je boterham op als je wordt gebeld dat de eerste gasten voor de dienst van 14.30 uur aan de deur staan. Je verwelkomt de gasten en verwijst ze naar de foyer. Als de dienst begint en alle gasten in de aula hebben plaatsgenomen, loop je naar de rouwkamer. Je checkt of de bloemstukken er mooi bij staan, steekt de kaarsjes aan en vult nog snel het koelkastje aan. Je ziet dat de gasten voor het rouwbezoek de parkeerplaats op komen rijden en verwelkomt ze vriendelijk bij aankomst.

Na het rouwbezoek loop je naar de ovenkamer. Hier ben jij verantwoordelijk voor het crematieproces. De familie besluit mee te gaan voor de invoer en is erg emotioneel. Je slikt de brok in je keel met moeite weg.

Onderweg naar de verzorgingsruimte kom je de collega tegen waarmee je een verzorging gaat uitvoeren. Je deelt jouw gevoelens van zojuist en voelt je direct opgelucht. Rond 18.00 uur stappen jullie beiden met een voldaan gevoel de verzorgingsruimte uit. Je doet een korte overdracht met jouw collega die het rouwbezoek vanavond begeleidt en dan zit jouw werkdag er op. Morgen zien ze jou om 16.00 uur weer.

 

Bovenstaand filmpje geeft een indruk van de werkzaamheden in de aula. Voor meer filmpjes over het werken als medewerker crematorium: bezoek op ons Youtube Kanaal de filmpjes over verzorging, keuken en asbestemming.  

Jouw takenpakket:

 • Het verzorgen van overledenen;
 • Het begeleiden van het crematieproces;
 • Het verzorgen van de horeca, bereiden van producten en uitserveren aan gasten;
 • Ontvangst van nabestaanden bij het rouwbezoek en voor de dienst;
 • Het begeleiden van de dienst d.m.v. het bedienen van de audiovisuele apparatuur;
 • Het verkopen van herinneringsproducten.

 

Jouw locatie, afdeling en collega’s:

Je komt te werken in een gedreven en zelfstandige omgeving waar samenwerken van essentieel belang is voor een optimale dienstverlening. De werkzaamheden zijn ingedeeld volgens rooster van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur. Op zon- en feestdagen kun je ook ingepland worden.

 

Wat wij verwachten:

 • Je bent ontzettend flexibel – je bent bereid om te werken van maandag tot en met zaterdag tussen 08.00-21.00 uur en op zon- en feestdagen;
 • Je werkt maximaal 5 dagen per week, maar wel in steeds wisselende roosters;
 • Je woont in de directe omgeving van Spijkenisse;
 • Je  voelt aan wat nabestaanden nodig hebben en hebt oog voor details;
 • Je schakelt snel tussen verschillende taken en situaties;
 • Je staat stevig en met beide benen op de grond – je hebt te maken met emotioneel zwaar werk en weet in te spelen op onvoorzienbare situaties;
 • Je bent handig met audiovisuele apparatuur en computerprogramma’s;
 • Je hebt een aantoonbaar mbo werk- of denkniveau (een diploma van een mbo-opleiding niveau 3 en/óf minimaal drie jaar werkervaring in een functie op mbo-niveau);
 • Je hebt werkervaring in een dienstverlenende omgeving (bijvoorbeeld horeca/hospitality/retail/klantenservice);
 • Je bent representatief in woord, gedrag en uiterlijk.

  

Wat wij bieden:

 • Een dienstverband van 25 uur per week;
 • Een salaris tussen €1.946 en € 2.780,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur per week);
 • Eindejaarsuitkering (13e maand);
 • Fitpas;
 • Korting op onze verzekeringsproducten;
 • Fietsplan.

 

Geïnteresseerd?

Over tot actie! Via onderstaande sollicitatiebutton solliciteer je direct. Hiervoor hebben wij jouw curriculum vitae, uitgebreide motivatiebrief en een foto nodig. Solliciteren kan uitsluitend via onderstaande sollicitatiebutton. Naar verwachting vindt de terugkoppeling naar aanleiding van de sollicitaties plaats in de week van 17-21 december. Mocht je worden uitgenodigd voor de eerste ronde in deze procedure, dan betreft dat een selectiedag. Deze vindt naar verwachting midden januari plaats. Voor meer informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Recruitment op telefoonnummer 040-260 1473. 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Regio:
Zuid-Holland

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Wisselende diensten

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Recruitment
tel.: +31 040-2601473