Dela UC Amersfoort/Bilthoven3049

Bij een overlijden regelen en verzorgen onze lokale uitvaartverzorgers alles geheel naar de persoonlijke wensen van de nabestaanden. Door te adviseren en te inspireren, maar vooral door er te zijn. DELA heeft door het hele land eigen uitvaartcentra en crematoria. Met onze aangename locaties dragen wij bij aan een bijzonder afscheid en aan het vasthouden van mooie herinneringen. Nabestaanden waarderen de manier waarop wij uitvaarten verzorgen gemiddeld met een 9,1.

 

Medewerker Uitvaartcentrum Hybride (24 uur) Bilthoven


 Een dag als medewerker Uitvaartcentrum en Overbrenging & Verzorging

Je werkt zowel in de uitvaartcentra in de functie van medewerker uitvaartcentrum als op de rouwambulance als medewerker Overbrenging & Verzorging. Op een gastgerichte manier voer jij je werk uit en zet je je in om de nabestaanden te ontzorgen.

Nabestaanden nemen het liefst afscheid van hun dierbare op een plaats waar zij zich prettig voelen. Zij kunnen ervoor kiezen hun dierbare thuis of bijvoorbeeld in het uitvaartcentrum op te baren. Daarnaast vinden er in het uitvaartcentrum ook rouwbezoeken plaats, deze begeleid je door op een gastgerichte manier service te verlenen.  

 

Memento

Na de dagstart met het team maak je je klaar voor je werkdag. Je eerste afspraak van vandaag is een memento-afspraak. Je ontvangt de nabestaande een laat ze ons assortiment met herinneringsproducten zien. Nadat je hun wensen hebt achterhaald, stem je met de leverancier af wanneer de producten geleverd kunnen worden. Je maakt ook direct een afspraak met de nabestaanden om hun gekozen product op te halen.

Op het uitvaartcentrum ben je bezig met het aanvullen van de materialen van de rouwambulance. In de tussentijd maak je een praatje met je collega's van het uitvaartcentrum en je hoort dat zij het druk hebben.

Overbrenging

Als je klaar bent, spring je bij om je collega's te helpen. Je zorgt ervoor dat de rouwchapel waar straks een familie wordt ontvangen er tiptop uit ziet. Dan bellen je collega's van de planning om een melding door te geven. Een uurtje geleden is een vrouw plots gestorven. Je roept je collega en samen rijden jullie naar het huis van de overledene. Haar zoon doet open om jullie binnen te laten. Jij en je collega nemen de tijd om vader en zoon te woord te staan en uit te leggen welke opties er zijn. Ze kiezen ervoor om mevrouw in het uitvaartcentrum te laten verzorgen. Met respect en geheel volgens wens van vader en zoon zorgen jullie voor de overbrenging. Jouw collega stapt in de rouwambulance en jij gaat te voet de rouwambulance voor, zodat vader en zoon afscheid kunnen nemen. In het uitvaartcentrum zorg je ervoor dat mevrouw wordt verzorgd.

Rouwbezoek

Het is half 2 als je naar de kantine loopt om te lunchen. Je hebt net je boterham op als je wordt gebeld dat de nabestaanden voor het rouwbezoek van half 3 al eerder dan verwacht aan de deur staan. Je verwelkomt de nabestaanden en vraagt ze nog even te wachten. Je loopt naar de rouwchapel en checkt of de bloemstukken er mooi bij staan, steekt de kaarsjes aan en strijkt nog even de kraag van de overledene glad. Vervolgens begeleid je de familie zodat zij afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

 

Verzorging

Na het rouwbezoek loop je naar de verzorgingsruimte en ga je samen met een collega een overledene verzorgen die zojuist is binnengebracht. De familie wil graag vanavond komen voor een rouwbezoek. Rond 6 uur stappen jullie beiden met een voldaan gevoel de verzorgingsruimte uit. De overledene is prachtig opgebaard en klaar voor het rouwbezoek. Je doet een korte overdracht met jouw collega die het rouwbezoek vanavond begeleidt en dan zit jouw werkdag er op.  

 

 

Bovenstaand filmpje geeft een indruk van de werkzaamheden tijdens een verzorging. Voor meer filmpjes over het werken als medewerker uitvaartcentrum en Overbrenging & Verzorging: bezoek op ons Youtube Kanaal de filmpjes over vervoer en asbestemming.  

 

Je taken bestaan uit: 

 • Het vervoeren van overledenen;
 • Het verzorgen van overledenen (thuisopbaring of in het uitvaartcentrum). Al dan niet in het bijzijn van nabestaanden;
 • Voorlichting geven over en begeleiding bieden aan nabestaanden bij de thuisopbaring;
 • Op gastgerichte ontvangen en begeleiden van nabestaanden en gasten bij het rouwbezoek; 
 • Het verwerken van administratieve zaken in de computer;
 • Helpen bij het schoonmaken en verzorgd houden van het gebouw, de materialen en de voertuigen;
 • Verzorgen van horeca na een uitvaart;
 • Het voorbereiden van de afscheidsplechtigheid.

 

Het profiel:  

Wij zoeken een flexibele, zelfstandige en zeer klantgerichte collega die ons team komt versterken.

Verder voldoe jij aan de volgende functie-eisen:

 • Je bent ontzettend flexibel – je bent bereid om te werken van maandag tot en met zaterdag tussen 08.00-21.00 uur en op zon- en feestdagen;
 • Je werkt maximaal 5 dagen per week, maar wel in steeds wisselende roosters;
 • Je woont in de directe omgeving van Bilthoven;
 • Je bent in bezit van een rijbewijs B en eigen vervoer;
 • Je voelt aan wat nabestaanden nodig hebben, werkt hard en hebt oog voor details;
 • Je schakelt snel tussen verschillende taken en situaties;
 • Je staat stevig en met beide benen op de grond – je hebt te maken met emotioneel zwaar werk en weet in te spelen op onvoorzienbare situaties;
 • Je bent handig met audiovisuele apparatuur en computerprogramma’s;
 • Je hebt een aantoonbaar mbo werk- of denkniveau (een diploma van een mbo-opleiding niveau 3 en/óf minimaal drie jaar werkervaring in een functie op mbo-niveau);
 • Je hebt werkervaring in een dienstverlenende omgeving (bijvoorbeeld horeca/hospitality/retail/klantenservice);
 • Je bent representatief in woord, gedrag en uiterlijk.

Ons aanbod:

We bieden je het volgende aan:

 • Een overeenkomst voor gemiddeld 24 uur per week; 
 • Deze functie valt in functieschaal 10. Die loopt tot € 2.780,- bruto per maand o.b.v. 40 uur; 
 • Goede secundaire voorwaarden, waaronder: een pensioenregeling, een 13e maand, korting op onze verzekeringsproducten en deelname aan ons fietsplan; 
 • Werken in een gedreven en uitdagende omgeving waar samenwerken heel belangrijk is en naar optimale dienstverlening gestreefd wordt.

Je reactie:

Spreekt deze uitdaging je aan en herken je je in het beschreven profiel? Dan nodigen wij je graag uit jouw sollicitatie met curriculum vitae, motivatiebrief en foto te sturen via onderstaande sollicitatiebutton.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Huib Schreuders via telefoonnummer 06- 51575220.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Regio:
Utrecht

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Avond
Dag
Weekend
Wisselende diensten

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Huib Schreuders
mobiel: 06 51 57 52 20